Workshops

Adobe Graphic Design

All about artistic effects for Artworks

In de workshop ‘Graphic design’ zullen we ons richten op het creëren van grafische elementen. Elementen die je later kan gebruiken voor een geplaatst artwork of een repeat design. Met verschillende ‘droog en nat’ technieken worden verschillende artworks ontwikkeld, voor diegene die dat willen kan dat vertaald worden binnen Adobe Illustrator en Photoshop en zo productie klaar worden gemaakt. Door met de verschillende technieken te spelen krijg je meer artistieke variaties in je artworks en kan er authentieker gewerkt worden. Het aanleveren van het artwork naar de leverancier wordt ook uitgebreid besproken, zodat jij dit direct in de praktijk kan toepassen.

 • De workshops worden gehouden in Amsterdam
 • Goed bereikbaar met openbaar vervoer
 • Kosten zijn €199,- inclusief btw p.p.
 • Neem pen en papier mee voor de nodige aanvullende informatie naar aanleiding van jullie vragen
 • Koffie en Thee wordt verzorgd
 • Eigen laptop meenemen met daarop Adobe software (versie is niet van belang)
 • De workshop wordt gegeven door Maris van Bakkum

Als je deze workshop hebt gevolgd kan je daarna ook de workshop ‘Print on fabric ’ volgen, die sluit goed aan op deze workshop. De workshop ‘Repeat Design’ sluit naadloos aan na Graphic Design en leer je hoe je de elementen om kan zetten naar een naadloos rapport. Met de workshop ‘Print on Fabric’ leer je alle uitvoer technieken goed te beheersen waarmee je een goed inzicht krijgt in de opmaak van de artworks en vooral ook hoe belangrijk de kleur keuzes in je ontwerp zijn.

Adobe Repeat Design

Adobe Repeat Design

Bring dynamics into your repeats.

In de workshop ‘Repeat Design’ gaan we in op hoe je een naadloos rapport kunt maken in Adobe Illustrator en Photoshop. Zullen aan de hand van voorbeelden laten zien hoe je meer verdieping kunt krijgen in je repeat. Verdieping door middel van het gebruik van kleur, lagen en elementen. Hoe maak je een artwork dynamisch en breng je een geheel eigen handschrift aan in je repeat. Welke print techniek kies je en hoe lever je het repeat artwork professioneel aan.

 • De workshops worden gehouden in Amsterdam.
 • Kosten zijn €199,- inclusief btw p.p. Neem pen en papier mee voor de nodige informatie naar aanleiding van jullie vragen.
 • Eigen laptop met daarop Adobe software (versie maakt niet uit).
 • De workshop wordt gegeven door Maris van Bakkum.

 

De workshop ‘Print on fabric ’ en ‘Graphic Design’ sluiten goed aan op deze workshop. Wanneer je de workshop Graphic Design gevolgd heb sluit de workshop ‘Repeat Design’ goed aan en leer je hoe je de elementen om kan zetten naar een naadloos rapport. Met de workshop ‘Print on Fabric’ leer je alle uitvoer technieken goed te beheersen, hiermee krijg je een goed inzicht in de opmaak van de artworks en vooral ook hoe belangrijk de kleur keuzes zijn van het artwork.

Adobe Print on Fabric

This workshop is all about suppliers & techniques

Veel designers, inkopers en productmanagers weten niet hoe zij druktechnieken moeten aangeven bij een leverancier. Hoe beter jij het proces kan uitleggen hoe beter jouw product wordt. Dat maakt je werk dus alleen maar leuker en meer fun! In onze nieuwe workshop ‘Print on Fabric’ worden alle veelvuldig gebruikte druktechnieken binnen de textiel branche overzichtelijk op een rij gezet. Aan de hand van een slideshow met daarin filmpjes worden de print processen uitgelegd. Wat zijn de specificaties van de technieken om deze zo optimaal mogelijk te laten uitvoeren, maar ook de beperkingen worden uitvoerig besproken zodat er minder strike offs nodig zijn. Trendy benamingen zullen nu duidelijker worden en niet meer voor verwarring zorgen. Aankomende ontwikkelingen kunnen sneller geanalyseerd worden en beter doorgegeven worden aan de leverancier. Door meer informatie door te geven aan de fabrikant kunnen strike offs beter beoordeeld worden en er komt efficiëntere communicatie. Dit zorgt er ook voor dat deze workshop interessant is voor designers, product developers en buyers. Aan het einde van de workshop zullen we gezamenlijk een stapel samples bekijken en zal je merken dat je nu meer handvaten hebt om de print te kunnen beoordelen en benoemen.

 • De workshops worden gehouden in Amsterdam
 • Goed bereikbaar met openbaar vervoer.
 • Kosten zijn €199,- inclusief btw p.p
 • Neem pen en papier mee voor de nodige aanvullende informatie naar aanleiding van jullie vragen. Voor koffie en thee wordt verzorgd
 • De workshop wordt gegeven door Maris van Bakkum

Nadat je deze workshop hebt gevolgd dan sluiten de volgende workshops ook goed aan op de ‘Print on Fabric’. Deze workshops kunnen verder worden uitgewerkt in Adobe Illustrator, Photoshop en InDesign en is daarmee uitermate geschikt voor Fashion Designers & Graphic Designers, die hun kennis veld willen verruimen.

Digital Printed Scarf Photoshop

Adobe Print on Fabric

In deze 8 uur durende workshop leer je de basis technieken van Adobe Photoshop. In de ochtend zullen we gezamenlijk bezig zijn met het behandelen van de stof zodat we in de middag een eigen print kunnen gaan opzetten. Tevens is het mogelijk om je persoonlijke ontwerp te laten uitvoeren bij Print Unlimited.  

 Benodigdheden: Adobe Photoshop Elements, Adobe Photoshop CC of oudere versie.

Template Scarf: Sizes: breedte 135 printable, lengte 1.80 mFabric quality: CO Silk Satin/ SI Satin / price: €19,- á €21,- Cotton Jersey Eco €19,- Colour swatches: RGBDPI: 180dpi

 

Programma:

In de ochtend: 9:30 - 12:00 uur

 • Basis uitleg pixels & interface
 • Selectie tools (vrij maken van elementen)
 • Lagen
 • Groepen
 • Kleuraanpassingen
 • Inclusief handout van de oefenstof

In de middag 13:00 - 17:00 uur

 • In de middag gaan we de stof omzetten naar een persoonlijk ontwerp.

Natural Dye

Adobe Print on Fabric

Ben jij er ook zo aan toe om weer geïnspireerd te worden door het gebruik van ambachtelijke technieken? En ben je benieuwd hoe je textiel verft met natuurlijk pigmenten? In de workshop ‘Natural Dye’ gaan we terug naar de oorsprong hoe het allemaal begonnen is met het verven van textiel. We laten je zien hoe je de materialen kunt voor behandelen. Het fixeren van natuurlijke pigmenten is net zo belangrijk als het aanbrengen van kleurpigmenten. We willen graag laten zien wat de krachten zijn van natuurlijk verven en waarom de textiel industrie de stappen heeft gemaakt om te printen en verven met synthetische pigmenten. In deze workshop ga je aan de slag met een biologisch katoenen tas en verf je de tas met natuurlijke pigmenten van uienschillen, rode kool, avocado en nog veel meer pigmenten. 

 • De workshops worden gehouden in Amsterdam
 • Pen & papier zijn handig voor de nodige aanvullende informatie die komen uit de vragen.
 • De workshop wordt gegeven door Chara Houssart & Maris van Bakkum
 • Trek oude kleding of donkere kleding aan.
 • De workshop ‘Natural Dye’ is voor iedereen leuk om te volgen, geen speciale vakkennis nodig maar de workshop is ook geschikt voor vak fanaten.

Locatie: Amsterdam

Datum: Zie hieronder

Tijd: 13:00 – 16:00

Extra info: Minimaal 6 deelnemers per workshop

De workshop is incl. materiaal

Kosten: 45 euro incl. Btw

Babyshower

Adobe Print on Fabric

Op zoek naar een origineel babyshower feest?

Op aanvraag geven wij ook babyshowers of kinderfeestjes. We gaan aan de slag met het verven van biologisch katoenen rompertjes. We laten zien hoe je verft met natuurlijke pigmenten of we gaan stempelen met natuurlijke elementen. Alles is mogelijk!

Wil je meer informatie of samen brainstormen voor een leuke dag?

Mail dan naar: info@dutchsampleroom.nl

Locatie: Randstad

Tijd: 13:00 – 16:00

Extra info: Minimaal 6 deelnemers per workshop

De workshop is incl. materiaal

Kosten: 35 euro incl. Btw